Min tanke med Snickeri Ta i Trä är att du som kund ska kunna beställa snickerier som kök, inredning, möbler mm. av hög kvalitet där du kan vara med och bestämma om utseende och form. Jag utgår inte från givna mått utan just dina önskamål avgör vilka mått tex en bokhylla eller ett kök ska ha. För att produkterna ska hålla hög kvalitet arbetar jag mest med lamell/massivt trä och använder så miljövänliga ytbehandlingar som möjligt, t.ex. oljor med naturliga hartser, såpa, linoljefärg och vattenbaserade färger från Farrow & Ball och Fired Earth. Tanken är att dessa produkter skall tillverkas
med så liten miljöpåverkan som möjligt och finnas i ditt hem under lång tid.

 

Köken

Jag har tagit fram en modell av kök som ska kunna passa in i en äldre fastighet, tex en Gotlandsgård eller i en fastighet i stadsmiljö men som även gör sig bra vid nyproduktion. För att köken ska vara så bekväma som möjligt använder jag bland annat Blums dämpade skenor Movento till lådor. Jag har ett utställningskök i min verkstad där du kan se utförande och kvalitet.

Har du egna idéer om hur ditt kök ska se ut tillverkar jag även sådana.


Möbler
Förutom de möbler som finns beskrivna i bildgalleriet tillverkar jag matbord, allt ifrån enkla basbord med löstagbara ben till stora bord med olika typer av benställning som sammanfogas på traditionellt vis med tapp och tapphål. Ett annat allternativ är plankbord där jag använder 3-4 plankor som bords-
skiva med ett litet mellanrum mellan planken. Kan levereras i olika bredd och längd.
Jag har även formgivit ett whiskeyskåp i ek i modernt utförande för 4 flaskor och 4 glas. Det är en perfekt present till den som fyller jämnt eller ett måste för den hängivne whiskeysamlaren.
Den senaste möbeln i kollektionen är ett sidebord med måtten l=1900mm, h=900mm och dj.=400mm
som har en ihopgerad stomme med sidor och toppskiva som följer varandra mönstermässigt, mycket effektfullt! Möbeln består av 3 delar med parluckor längst ut på sidorna och en lådsektion i mitten med 7 lådor. Varje skåpdel kan fås med 1 eller 2 hyllor. Skåpet står på en benställning.
Titta gärna in i bildgalleriet för inspiration!
Tyvärr har jag inga bilder på de senast nämnda produkterna.

Inredning
Jag tillverkar även badrumsinredning i form av olika typer av skåp, speglar m.m
Om du vill ha en" walk in closset" är det också något jag åtar mig att tillverka.